Tilstandsrapport og førsynsrapport udarbejdes professionelt

Er du i gang med at sælge dit hus, lejlighed eller sommerhus? Leder du efter en kompetent samarbejdspartner til udarbejdelse af tilstandsrapport, i nærheden af Odense, Årslev - eller et andet sted på Fyn? ArkZo er et erfarent arkitektfirma, der kommunikerer og rådgiver i øjenhøjde. Vi kan hjælpe dig med udarbejdelse af både tilstandsrapport, førsynsrapport og energimærkning når du skal sælge din bolig.


En tilstandsrapport beskytter både køber og sælger

Når du sælger din ejendom, skal du, i henhold til kravene fra huseftersynsordningen*, have udarbejdet en lovpligtig tilstandsrapport. En tilstandsrapport er en byggeteknisk gennemgang af den pågældende bygning, som gør det muligt efterfølgende at kunne tegne en ejerskifteforsikring og dermed blive fritaget fra dit ti års ansvar, som ellers er gældende.

*Ordningen for huseftersyn er til for at beskytte køber og sælger mod økonomiske overraskelser i forbindelse med køb og salg af huse. Som sælger har man ansvar for husets tilstand i 10 år efter salget, men med en tilstandsrapport og et tilbud om en ejerskifteforsikring, hvor sælger betaler halvdelen af forsikringspræmien, kan man blive fritaget for dette ansvar. " (Kilde: www.huseftersyninfo.dk)

Få mulighed for at udbedre fejl og mangler

I forbindelse med udarbejdelse af tilstandsrapporten, kan der aftales en "førsynsrapport", hvor bygningen gennemgås for fejl og mangler i form af de forskellige karakterer som den bygningssagkyndige giver. Hermed har man efterfølgende mulighed for, at få en tidsbegrænset periode til udbedring af fejl og mangler før den endelige rapport indrapporteres.

Mange fejl kan rettes for et beskedent beløb, og vil dermed ikke efter udbedring fremgå i den endelige tilstandsrapport. Dette kan ofte have stor betydning for en eventuel køber, at der ikke er for mange punkter i tilstandsrapporten.

Når bygningen gennemgås, giver den bygningssagkyndige forskellige karakterer alt efter, hvor alvorlige de forskellige fejl og mangler er. De karakterer, som angives i rapporten ses nedenfor:

  • KO = Kosmetiske skader
  • K1 = Mindre alvorlig skade
  • K2 = Alvorlig skade
  • K3 = Kritisk skade

Herudover kan den bygningssagkyndige give forskellige bemærkninger til de enkelte bygningsdele, hvis denne finder det nødvendigt for understøttelse af gennemgangen af de enkelte bygninger. Disse bemærkninger kan angives som set nedenfor:

  • IB = Ingen bemærkninger
  • UN = Bør undersøges nærmere

Som køber bør man være særlig opmærksom på angivelse af UN i en tilstandsrapport. Det anbefales, at punkter angivet med UN bør undersøges nærmere inden et evt. huskøb, da disse ikke dækkes af en ejerskifteforsikring.

I forbindelse med udarbejdelse af tilstandsrapporten, vil det være den samme konsulent som udarbejder energimærket, hvis disse købes som en samlet pakke. El eftersynet vil blive udført af en uvildig autoriseret elinstallatør.

Du vil modtage en rapport på din bygning, senest tre arbejdsdage efter besigtigelsen er gennemført. Efter modtagelse af din rapport, skal vi anmode om at du besvarer den tilfredshedsundersøgelse som findes på fanen tilfredshedsundersøgelse(link). Tilfredshedsundersøgelsen har til formål at sikre, at vi leverer en fortsat høj standard og kvalitet i alle aspekter af vores arbejde. Din besvarelse vil være med til at bidrage til dette.


Hvad koster en tilstandsrapport?

Prisen på at få udarbejdet en tilstandsrapport afhænger blandt andet af hustype samt opgavens omfang. Ring til ArkZo på telefon 29 70 36 96 eller skriv på info@arkzo.dk og få et prisoverslag og en uforpligtende snak. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen.

Fortæl os om jeres ønsker og drømme

På vores base som arkitekt i Odense har vi en arkitekt og en teknisk designer til at rådgive og arbejde for jer. Vi kører gerne ud og møder jer i øjenhøjde og på de tidspunkter, hvor I kan tage de store beslutninger for fremtiden. Vigtigst af alt så lytter vi til jeres behov og ønsker, og tager os tid til at levere et produkt i høj, bygbar kvalitet.

Det skal ikke være dyrt at få arkitekttegnet drømmehjemmet, Ring til ArkZo på telefon 29 70 36 96 eller skriv på info@arkzo.dk​og få et prisoverslag og en uforpligtende snak. I er også meget velkomne til at udfylde kontaktformularen her på siden, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Skal vi kontakte dig?​

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg ArkZo på Facebook​

Følg os på Facebook og se alt fra nyheder til tidligere udførte projekter for vores kunder